Dina Webbtjänster

susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

Jojoxxwww.JavaScript.nu
Om Ingrids Sida

Här hittar du information om min hemsida och om hur den utvecklats.


Så började det

2004 började jag fundera över att jag ville ha en egen hemsida. Jag hade slutat jobba, men tyckte att det var väldigt roligt och spännande med datorer. Jag har haft dator hemma sedan 1988 och jobbat med datorstöd sedan 1987.

Jag hittade Blogspot.com och tyckte att det verkade spännande. En blogg, vad kunde det vara egentligen? I oktober 2004 startade jag upp bloggen och döpte den till Välkommen till Stenstugu (den bloggen har jag inte längre kvar).

Man kunde inte kategorisera sina inlägg, så det blev snabbt en Kattblogg och en Reseblogg också. (De finns ännu kvar, men jag uppdaterar dem inte längre och har lagt över inläggen i min WP-blogg)


Första egna hemsidan

Det var jätteroligt med bloggarna, men så tyckte jag att det var för enkelt att bara sitta och fylla i färdiga mallar, så jag började fundera på en egen hemsida. Det blev en på Passagen i januari 2005 och med hjälp av Javacript.nu började jag från grunden och lyckades såsmåningom få till något som kan kallas en hemsida.

Det var fruktansvärt roligt och jag lärde mig mer och mer. Jag surfade runt på andra hemsidor och en helt ny värld öppnade sig. Jag hade ingen aning om att så många runt om i världen satt och jobbade med sina hemsidor och la ner så mycket tid och arbete på dem.

Jag testade och testade och många timmar satt jag vid datorn och klurade och funderade hur jag skulle få den här usla maskinen att göra som jag ville. Jag ville ju också ha en hemsida med massor av finesser!

Min son Krister hade domänen fudge.nu och när han erbjöd mig att få "bo" hos honom tackade jag givetvis ja, då slapp jag ju ge reklamutrymme åt Passagen och så har det rullat på.

Ingrids Sida har sett ut på många olika sätt, men min idé har varit att den ska innehålla sådant som jag själv har nytta och glädje av, samtidigt som det ska finnas med sådant som kan intressera andra. Lite exibitionister är vi väl allihop som håller på med våra hemsidor, vi vill ju att andra ska se dem, läsa det vi skriver och komma tillbaka och besöka oss igen.


Fakta om Ingrids Sida

Webhotell: December 2006 köpte jag mig en plats hos One.com och registerade samtidigt in domänen stenstugu.com

FTP: Jag använder Ftp Explorer, gratisprogram som fungerar utmärkt.

Hemsideprogram: Jag använder inget hemsideprogram utan skriver i anteckningar.

Bakgrunder och avdelare: gör jag helst själv. För tillfället är layouten sådan att det inte är så mycket att orda om, men det har varit betydligt mera varierande förut. Många tjejer gör väldigt vacker grafik som de så frikostigt erbjuder att man kan få låna och ibland har jag gjort det och försöker då alltid länka till den jag lånat ifrån. Ser du att jag missat något så hör av dig!

Bilder och animationer: Det jag inte gör själv lånar jag från fria sidor t e x Torben Geist.

Foton: Jag har tidigare använt en Nikon Coolpix 3500 men i febrauari 2008 köpte jag en Panasonic DMC-FX100. Digitalkamerorna har öppnat en helt ny värld när det gäller fotografering! Jag hade till en början ingen scanner så kameran var min möjlighet att få in korten på min hemsida. Vintern 2007 kom jag över en scanner billigt, så nu har jag även den för att få in bilder på hemsidan.

Dagbok/Blogg nytt 090311: Jag har lagt min egenproducerad dagbok i malpåse och startat upp en blogg hos One.com. Det är ett enkelt och lätthanterligt system och det kommer att passa bra att ha en blogg där man bara kan logga in och skriva rätt upp och ner. Lätt att ladda upp bilder är det också. Eventuellt återgår jag till min egen dagbok senare.

Dagboksarkivet: Mitt manuella dagboksarkiv sträcker sig från okt 2004. Det finns nu överfört till WP-bloggen

Dagbok/Blogg nytt 090520: Eftersom One.com-bloggen var behäftad med brister i bl a arkiveringen och i kommentarsfunktionen avslutar jag även den och använder fr o m nu en wordpress-blogg, Livet på Stenstugu Nu behöver jag inte heller hålla på att månadsarkivera för hand, utan nu är det bara att skriva och det känns bra.
Dagbok/Blogg nytt 100907: 100826 startade jag bloggen Livet efter 70 och när fyllt 70 år arkiverade jag den gamla wp-bloggen och började använda den nya i stället. Livet på Stenstugu har väldigt många inlägg och jag ville testa en nyare version av wordpress och då kändes det rätt att göra ett avslut och starta med en ny blogg, men Livet på Stenstugu finns givetvis kvar, den innehåller ju mitt gamla arkiv.


Tjänster jag använder

Besökstatisk: Jag använder Susnet.se.

Gästbok: Jag har 2 gästböcker hos Gästbok.nu, min vanliga gästbok och en julgästbok.

Till den gamla dagboken använde/använder jag Dina Webtjänster's gästbok. Dessutom använder jag en kommentarsfunktion från Haloscan.

I min wp-blogg använder jag en gästbok från Dina Webtjänster.

Minibanners gör jag på Succé.com

Fotoalbum: Förutom de foton som jag gjort egna album av bl a Efit och Månadsbilden, använder jag Windows Live Spaces där jag lägger in foton då och då. Mitt space kallar jag Ingrids Krypin

Omröstningar: Jag använder Dina Webtjänster's omröstningar.

Antivirusprogram: Norton Antivirus och Brandvägg skyddar min dator och scannar även utgående mail, så inte mina vänner ska få några elakingar från mig.

Spamfilter: Min internetleverantör Telia har ett bra spamfilter och de som slinker igenom ändå rensar Spamfighter bort.Andra sidor jag gjortTack för hjälpen

Javacript.nu, jojoxx.net, Annica Tigers HTML-nybörjarguide och Webdesignskolan.com är några websidor som har varit till ovärderlig hjälp.

Tack Krister, för råd och för den tid jag har fått kampera ihop med dig!

Och tack till Pia, pimli.se för att du så frikostigt delar med dig av dina kunskaper, både när det gäller css-mallar och annat, för att inte tala om din sida med "Tips och Trix". Och du kommer alltid med bra förklaringar när man frågar om något.

Många andra har också tips och råd, som man kan ha nytta av, på sina hemsidor. Tack till er alla för att ni delar med er!