Om Ingrids Sida

Här hittar du information om min hemsida och om hur den utvecklats.


Så började det

2004 började jag fundera över att jag ville ha en egen hemsida. Jag hade slutat jobba, men tyckte att det var väldigt roligt och spännande med datorer. Jag har haft dator hemma sedan 1988 och jobbat med datorstöd sedan 1987.

Jag hittade Blogspot.com och tyckte att det verkade spännande. En blogg, vad kunde det vara egentligen? I oktober 2004 startade jag upp bloggen och döpte den till Välkommen till Stenstugu (den bloggen har jag inte längre kvar).

Man kunde inte kategorisera sina inlägg, så det blev snabbt en Kattblogg och en Reseblogg också. (De finns ännu kvar, men jag uppdaterar dem inte längre och har lagt över inläggen i min WP-blogg)


Första egna hemsidan

Det var jätteroligt med bloggarna, men så tyckte jag att det var för enkelt att bara sitta och fylla i färdiga mallar, så jag började fundera på en egen hemsida. Det blev en på Passagen i januari 2005 och med hjälp av Javacript.nu började jag från grunden och lyckades såsmåningom få till något som kan kallas en hemsida.

Det var fruktansvärt roligt och jag lärde mig mer och mer. Jag surfade runt på andra hemsidor och en helt ny värld öppnade sig. Jag hade ingen aning om att så många runt om i världen satt och jobbade med sina hemsidor och la ner så mycket tid och arbete på dem.

Jag testade och testade och många timmar satt jag vid datorn och klurade och funderade hur jag skulle få den här usla maskinen att göra som jag ville. Jag ville ju också ha en hemsida med massor av finesser!

Min son Krister hade domänen fudge.nu och när han erbjöd mig att få "bo" hos honom tackade jag givetvis ja, då slapp jag ju ge reklamutrymme åt Passagen och så har det rullat på.

Ingrids Sida har sett ut på många olika sätt, men min idé har varit att den ska innehålla sådant som jag själv har nytta och glädje av, samtidigt som det ska finnas med sådant som kan intressera andra. Lite exibitionister är vi väl allihop som håller på med våra hemsidor, vi vill ju att andra ska se dem, läsa det vi skriver och komma tillbaka och besöka oss igen.


Fakta om Ingrids Sida

Webhotell: December 2006 köpte jag mig en plats hos One.com och registerade samtidigt in domänen stenstugu.com

FTP: Jag använder Ftp Explorer, gratisprogram som fungerar utmärkt.

Hemsideprogram: Jag använder inget hemsideprogram utan html-kodar i anteckningar.

Bakgrunder och avdelare: gör jag helst själv. För tillfället är layouten sådan att det inte är så mycket att orda om, men det har varit betydligt mera varierande förut. Många tjejer gör väldigt vacker grafik som de så frikostigt erbjuder att man kan få låna och ibland har jag gjort det och försöker då alltid länka till den jag lånat ifrån. Ser du att jag missat något så hör av dig!

Bilder och animationer: Det jag inte gör själv lånar jag från fria sidor t e x Torben Geist.

Foton: Jag använde tidigare en Panasonic DMC-FX100, men nu är det mobilkameran som gäller och jag använder HTC One9.

Min aktuella blogg 2019-09-03 heter nu Sista försöket och den försöker jag uppdatera dagligen.